Gèneres fotogràfics



A l'entrada d'avui parlarem sobre una possible classificació dels gèneres fotogràfics. Alguns d'aquests són:
  • Retrat (moda, events socials, esportiva, artística)
El retrat és un gènere fotogràfic on es reuneixen tot un seguit d'iniciatives artístiques que giren entorn de la idea de mostrar les característiques físiques, l'expressió, personalitat, i estat d'ànim. de la persona o persones que apareixen en les fotografies. Com altres tipus de retrat, el focus de la fotografia és normalment la cara de la persona, tot i que el cos sencer i el fons o el context poden ser-hi inclosos.

Trobem diversos subgèneres

-Fotografia de moda (editorial): 
Es dedica a il·lustrar roba i altres articles relacionats amb la moda. Aquestes fotografies són publicades, sovint, en anuncis publicitaris i revistes especialitzades, com Vogue i Elle.

-Fotografia esdeveniments socials:És la que registra de manera testimonial aspectes privats en la vida de l'home i que tradicionalment registra Bodes, Aniversaris, etc.


-Fotografia esportiva:Es pot apreciar l'habilitat d'enfocar a la velocitat, la força, la grandesa de l'equip i dels esportistes, el sentit psicològic de la derrota o la victòria, l'ambient festiu que es genera en els aficionats o la forta sensació de decepció.


  • Paisatge (arquitectura, natura, submarina, astrofotografia, artística)
El paisatge és el gènere pictòric on es representa un conjunt visual natural o urbà. El cel acostuma a estar inclòs en la selecció realitzada per l'artista, la llum i els fenòmens naturals poden esdevenir el motiu de l’obra; el pintor pot centrar el seu interès en el mateix paisatge o utilitzar-lo com fons.
  • Natura morta (publicitat, artística)

La natura morta és un tipus de representació pictòrica que consisteix a retratar objectes inanimats. Normalment, els retrats són fruites i flors, però també objectes de diversos tipus, com ara instruments musicals, ampolles o temes com el peix i altres animals morts. La naturalesa morta famosa que representa fruites i flors és la de Caravaggio i Fantin-Latour.

La natura morta és un gènere autònom només a principis del segle XVII, però trobem experiències figuratives més antigues.


  • Reportatge (premsa, documental, guerra)
Un reportatge escrit és un gènere periodístic basat en el testimoni directe de fets i situacions que explica amb paraules i des d'una perspectiva actual, històries viscudes per persones i les relaciona amb el seu context. El reportatge televisiu és testimoni d'accions espontànies, que explica històries amb paraules, imatges i sons.El reportatge és l’ampliació d’una notícia. Quan succeeix una notícia important el reporter ha de tenir més informació sobre la notícia d’actualitat. El reporter s'ha d'apropar a la notícia i preguntar als protagonistes i als testimonis de la notícia. 



  • Científica (divulgativa, mèdica, pericial)

La fotografia científica és aquella que s'utilitza per registrar i difondre la realitat, considerada un element de treball per comunicar la ciència. ... La fotografia ha jugat un paper molt important en la història de la ciència, amb elles es va aconseguir validar la Teoria de la Relativitat d'Albert Einstein










Comentarios

Entradas populares de este blog

TIPUS DE MUNTATGE EN EL CINEMA

Pràctica de la càmera