Revelat Fotogràfic
A l'entrada d'avui presentaré quin és el procés de revelat químic de les fotografies (materials, habitació fosca, cubes...) des de la foto al negatiu del rodet fins a la fotografia en paper.
Endavan't!
Revelat Fotografia analògica
-Material
· Un rotllo de pel·lícula exposada
· Borsa fosca
FONT
· Tanc de revelat amb agitador
· Rodet
· Gerra de plàstic transparent
· Termòmetre (sobre de la tovallola, a baix a la dreta)
· Embut (al mig a dalt)
· Escombreta per a negatius (mitjà baix)
· Tovallola per trasts (a baix a la dreta)
PASOS A SEGUIR
- Es posa el laboratori en total foscor, sense llum vermella ni d'altre color, i s'obre el xassís metàl·lic per a introduir el negatiu en el rodet o espiral.
- Després es fica en el tanc o cubeta de revelatge i es posa la tapa per a poder seguir treballant amb la llum encesa. El revelador ha de tenir una temperatura entre 18 i 26 °C. L'ideal és 20 °C.
- Preses les precaucions necessàries, s'aboca el revelador en el tanc, només traient la tapa que permet introduir l'element químic sense que entre llum al negatiu.
- S'agita els primers trenta segons, i es dóna suport el tanc en la taula, fent un copet i es prossegueix agitant cinc vegades cada vint-i-cinc segons fins que es compleixin 7 minuts i ½.
- En acabar el temps necessari es llença el revelador i es posa l'aturador, també anomenat "bany d'atur", agitant durant almenys 30 segons al principi, durant 2 minuts.
- Es guarda l'aturador en la seva ampolla, ja que serveix almenys per a deu rotllos.
- A continuació es tira el fixador agitant els primers quinze segons, durant cinc minuts. Ja es pot obrir el tanc i rentar el negatiu amb aigua corrent durant trenta minuts almenys. Del temps de rentat depèn molt la conservació.
- En acabar es dóna al negatiu un bany humectant. Es deixa actuar un minut i es penja el negatiu en un lloc que estigui protegit de la pols i altres intoxicacions.
- És important tenir molta cura amb aquests passos, ja que un simple frec amb una ungla pot danyar tot el procés.
Comentarios
Publicar un comentario