Pràctica de la càmera



A l'entrada d'avui, explicarem les parts d'una càmera digital reflex i els elements que poden afectar la llum de la fotografia.

Endavan't!


Les parts que formen una càmera digital, son les següents:


  • Diafragma: En fotografia el diafragma és l'estrenyiment variable per mitjà d'un sistema de làmines fins que, situat entre els lents de l'objectiu, permet graduar la quantitat de llum que entra a la càmera. Sol ser un disc o sistema d'aletes que disposa l'objectiu de la càmera de manera que restringeix el pas de la llum, generalment de forma ajustable. Les progressives variacions d'obertura del diafragma s'especifiquen mitjançant el nom f, que és la relació entre la longitud focal i el diàmetre d'obertura efectiu. 
    Diafragma tancat - Diafragma obert


FONT

  • Obturador: L'obturador és el dispositiu d'una càmera fotogràfica que controla el temps durant el qual arriba la llum a la pel·lícula fotogràfica a la fotografia química, (o al sensor d'imatge a la fotografia digital). Aquest temps és conegut com la velocitat d'obturació. Juntament amb l'obertura del diafragma, la velocitat d'obturació és el principal mecanisme per controlar la quantitat de llum que arriba a l'element fotosensible.

Obturador amb molt temps d'exposició


Obturador amb poc temps d'exposició




  • ISO: La sensibilitat ISO és, juntament amb l'obertura del diafragma i el temps d'exposició, un dels tres elements que defineixen l'exposició a les teves fotos, el que es coneix com el famós triangle de l'exposició. La sensibilitat ISO marca la quantitat de llum que necessita la nostra càmera per fer una fotografia. Aquest concepte, que ve arrossegat de la fotografia convencional, es manté en la fotografia digital

ISO MOLT ELEVAT


ISO BAIX
FONT


  • Balanç de blancs: En fotografia i en el processament digital d'imatges, el "balanç de blancs" , "equilibri de color" o "equilibri de blancs" és un ajust electrònic que aconsegueix una reproducció de color correcta sense mostrar dominants de color, que són especialment notables en els tons neutres (el blanc i els diferents tons de gris), amb independència del tipus de llum que il·lumina l'escena. Es pot realitzar de forma contínua, automàtica o manual.


  • Visor: El visor rèflex és aquell que permet al fotògraf veure l'escena a retratar a través de l'objectiu de la càmera fotogràfica, de manera que el que està veient és exactament el que serà captat en la fotografia evitant així l'error de paral·laxi que es dóna en les càmeres amb visors òptics tradicionals.
  •  Sensor: El sensor d'imatge és l'element d'una càmera electrònica, tant de vídeo com de fotografia estàtica, que detecta i captura la informació que compon la imatge. Això s'aconsegueix en convertir l'atenuació de les ones de llum (quan aquestes travessen o són reflectides per cossos) en senyals elèctrics.
  • Pentaprisme: Un pentaprisma és un prisma reflectiu de cinc cares emprat per desviar un raig de llum en angle de 90 °. El raig de llum es reflecteix dues vegades dins del prisma, permetent la transmissió d'una imatge en angle recte sense invertir-, contrari al que faria un prisma comú.
  • L'objectiu: Un Objectiu és un conjunt de lents convergents i divergents que formen part de l'òptica d'una càmera tant fotogràfica com de vídeo. La seva funció és rebre a els feixos de llum procedents de l'objecte i modificar la seva direcció fins a crear la imatge òptica, rèplica lluminosa de l'objecte. Aquesta imatge és llançarà contra el suport sensible: Sensor d'imatge en el cas d'una càmera digital, i pel·lícula sensible a la fotografia química. 
  • Mirall:  El mirall d’una càmera reflex, és el que s’aixeca quan apretem el botó de la càmera per fer la foto, i així permet deixar passar la llum de la pel·lícula.

Comentarios

Entradas populares de este blog

TIPUS DE MUNTATGE EN EL CINEMA

Gèneres fotogràfics