Sony Photo Awards

En l'entrada d'avui mostraré 5 fotografies guanyadores del SONY photo awards d'aquest any. Explicaré els motius per els quals les he escollides i perquè crec que han sigut premiades. Endavant!
La primera fotografia que m'agradaria ensenyar-vos és la següent.


1) El paradís és una llibreria, Luis Pina.



He escollit aquesta fotografia en primer lloc, perquè no només mostra una  llibreria, sinó que només amb veure-la et transmet la tranquil·litat i la pau de la lectura. En aquest cas es tracta d'una llibreria immensa, amb racons per asseure's a llegir.  Penso que l'han escollida, apart de que es una manera d'apropar la lectura a la gent, perquè es senzilla i transmet una idea clara i directa.

2) El vagabund, Hendrik Mändla.

Aquesta fotografia, sent sincera, hem va costar entendre-la. En un principi, sense haver llegit el títol de l'obra, pensava que es tractava de l'espai. Un cop llegit, vaig entendre que potser no anava gaire desencaminada, però ara tenia més sentit. Un trotamons, sense destí perdut en la immensitat. Penso que l'han escollida, per mostrar-nos com es deu sentir una persona sense lloc permanent, i com deu veure el món.


3) Camp submergit, Camilo Diaz


Aquesta fotografia, com bé diu el seu títol, representa un instant d'un partit de waterpolo. El camp submergit. L'escena dins l'aigua. Transmet competitivitat, i en aquest cas, es mouen dins el seu ambient i zona de confort, l'aigua. L'han escollida, justament per això, han sigut capaços de captar un instant exacte d'una escena en moviment.

4) Pont de Howrah, Mohammad Amir Hamja.



La quarta imatge que he seleccionat, es del Pont de Howrah. Realment, l'he escollida perquè em transmet i m'ha semblat preciosa. Per el que puc observar, sembla una platja plena de brutícia, on algunes persones es disposen a recollir les escombraries. Tot això, mentre els ocells, es podrien trobar en perill, al ingerir-la. Penso que l'han escollida com a  fotografia de denuncia social, del maltractament al medi ambient i als animals.


5) Garlanda, Karolis Janulis


I la meva cinquena elecció, es una fotografia anomenada Garlanda. Aquesta potser es de les 5, la que més m'ha costat entendre. Simbolitza la vora del mar, on aquesta coicideix amb la línia diagonal de la imatge, que dona la sensació de que està dividida. Els dos costats, podrien ser tan l'aigua com la sorra. Pot ser que l'hagin escollit, per el joc de visió que dona, i les línies.

Comentarios

Entradas populares de este blog

TIPUS DE MUNTATGE EN EL CINEMA

Pràctica de la càmera

Gèneres fotogràfics