Càrrecs al cinema

A l'entrada d'aquesta setmana trobareu una llista sobre quina és la tasca de cada persona que surt als crèdits.


DIRECTOR

El director de cinema o director cinematogràfic és la persona que dirigeix ​​la filmació d'una pel·lícula, dóna instruccions als actors, decideix la posada de cambra, supervisa el decorat i el vestuari, i totes les altres funcions necessàries per portar a bon terme el rodatge. 

Prèviament haurà intervingut en nombroses tasques, principalment la realització del guió tècnic, com la selecció o càsting dels actors i dels altres professionals, els escenaris naturals en què es rodarà la pel·lícula, els decorats, o la redacció final del guió.






DIRECTOR DE FOTOGRAFIA
Al cinema, el director de fotografia és la persona responsable de la creació artística d'imatges per a la posada en escena de produccions cinematogràfiques, televisives o de vídeo.

El seu treball es realitza mà a mà amb el director i amb altres membres de l'equip. El director de fotografia és també el cap de l'equip de càmera i el responsable últim del mateix. 



DIRECTOR D'ART

La persona que s'encarrega de la direcció artística és la responsable de dirigir els equips de disseny artístic i de disseny de producció en tota classe de projectes que continguin un cert aspecte visual i artístic. 
Els equips dirigits per qui s'encarregui de la direcció artística, crearà els aspectes visuals, i comunicatius d'un projecte, fent servir diferents suports.




PRODUCTOR
El productor de cinema o productor cinematogràfic és, en la indústria cinematogràfica, el representant legal d'una obra cinematogràfica i el responsable dels aspectes organitzatius i tècnics de l'elaboració d'una pel·lícula, complementant l'activitat creativa del director. Està a càrrec de la contractació del personal dalt de la línia, del finançament dels treballs i del contacte amb els publicistes i distribuïdors per a la difusió de l'obra.


PRODUCTOR EXECUTIU
Un productor executiu, de forma general, supervisa la realització d'un producte d'entreteniment: pot influir en la formació de la història, el guió o contribuir activament al pressupost, la seva recaptació i administració, sol participar a nom de l'estudi que produeix, i defensar els interessos d'aquests. En general es troba al cim del comandament, fins i tot sobre els productors, i té una visió global, es pot comprendre com una mena de padrí del projecte.


ASSISTENT DE PRODUCCIÓ
L'assistent de producció (o l'assistent assistent del director) prepara el pla del rodatge abans del rodatge i contacta els integrants del grup que fa la pel·lícula, els actors i els extres. 


ASSISTENT DE DIRECCIÓ

L'assistent de direcció és l'ajudant del director de teatre o de televisió. Depenent del tipus de producció està present en totes les fases de la producció del film: preparació, rodatge i postproducció. 

 Les seves tasques principals són:
 -És l'enllaç del director amb els caps dels altres departaments. (Vestuari, il·luminació, etc) 
-Crear un desglossament del guió.
-Amb ajuda del desglossament del guió, crea un programa o calendari de rodatge. 
-Durant el rodatge seu objectiu principal serà mantenir la pel·lícula al pressupost i horari prèviament planejat.



GUINISTA
Un guionista és una persona encarregada d'escriure el guió d'una producció cinematogràfica. Aquest guió pot consistir en una història original o bé en la readaptació d'un altre guió, procedent ell d'una altra obra ja existent (una novel·la, un musical, una biografia, etc.). En ser part d'una indústria molt gran i amb molts departaments, és molt comú que el guionista també realitzi tasques de direcció, producció o fins i tot interpretació de les seves pròpies obres.


SCRIPT
Correspon a la persona encarregada de supervisar la continuïtat d'un projecte audiovisual en pel·lícula cinematogràfica en tots els seus aspectes visuals i argumentals, de tal manera que el fil temporal que es narra a la història no experimenti cap salt de continuïtat a ulls de l'espectador.



KEY GRIP
 Abans de començar la filmació, el key grip atén als escolta local i es reuneix amb el director de fotografia per determinar quines eines addicionals (vehicles motors específics per a la ubicació, dollies, grues, muntures, etc.) necessitaran per fer les comandes i preparar els equips necessaris i transportar equips a la ubicació del rodatge. 

Un cop fixat, l'empunyadura de tecles es coordina amb els departaments elèctrics i de càmera al costat del director de fotografia per controlar la il·luminació, el moviment i la configuració de la càmera. 


ESPECIALISTA
Un especialista de cinema, és qui realitza perillosos trucs, sovint com a professió. 
Un especialista de cinema normalment actua trucs per ser usats en cinema o en televisió.

 Els trucs utilitzats en cinema i televisió inclouen xocs de cotxes, caigudes de grans altures, ser arrossegat i explosions.

Hi ha un risc inherent a l'actuació de tot especialista de cinema. El major risc existeix quan actuen al davant a una audiència en directe. Durant els enregistraments, els mecanismes de seguretat visibles poden ser eliminats en edició. 



EDITOR
Un editor de cinema, és la persona que en el procés de realització d'una pel·lícula, durant la fase de muntatge, s'encarrega de compondre escenes i seqüències amb un equip de muntatge per aconseguir les accions, temes o emocions propis de la narrativitat de la pel·lícula. 


FOLEY ARTIST
Un foley artist és qui crea efectes d'àudio per a una pel·lícula mitjançant l'ús d'accessoris físics. Són responsables de sons molt específics. Tracta de recrear els detalls més precisos que requereixen un alt grau de precisió.

En la gravació del conjunt, no es captura tot el matís de l'àudio d'un moviment. 


DISSENYADOR DE SO
El dissenyador de so és un professional responsable del conjunt de músiques i sons que acompanyaran una pel·lícula.
Així mateix està entre les seves funcions la manipulació dels diferents sons i músiques per permetre que s'adeqüin a les necessitats del projecte artístic en qüestió.



MAQUILLADOR
El maquillador estudia els personatges que intervenen en l'obra i prepara la seva caracterització d'acord al guió i amb les instruccions rebudes del director. 

Aplica cosmètics i maquillatge a la cara dels actors per conferir-los la aparença física del personatge al que representen. 

Una varietat particular representa el maquillatge d'efectes especials. En aquest cas, el maquillador, prepara pròtesis a fi de deformar l'aparença de l'actor. 



FIGURINISTA
Figurinista és el creador i dissenyador del vestuari dels personatges d'un espectacle. El conjunt de la seva obra, els figurins, compon un «dramatis personae» visualitzat. 
El seu treball, complementari a l'activitat d'escenògrafs i figurinistes es desenvolupa així mateix en el disseny de moda.


ESCENÒGRAF
 Es tracta d'un dels elements més importants en l'elaboració d'una pel·lícula i en general ha d'estar preparada prèviament al rodatge de les escenes. Estem parlant aquí d'assumptes com ara els llocs en els quals es va dur a terme la filmació, els decorats artístics o artesans i els escenaris, el vestuari, la il·luminació, el maquillatge i la perruqueria.

 Tots aquests aspectes es presten de manera singular per donar qualitat especial i ambient al desenvolupament de les actuacions i dels guions.





TÈCNIC DE CINEMA
Un gaffer a la indústria del cinema és el cap del departament Elèctric, responsable de l'execució (i de vegades el disseny) de la il·luminació en una producció. 


Comentarios

Entradas populares de este blog

TIPUS DE MUNTATGE EN EL CINEMA

Pràctica de la càmera

Gèneres fotogràfics